Αναζητήστε

Ανακοίνωση Νο 66

ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΚΑΙ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ

ΦΛΑΜΠΟΥΡΑΡΗ ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ

ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

 

Συνάδελφοι,

Με αφορμή την απαράδεκτη παρέμβαση της Κυβέρνησης, δια του Υπουργού Επικρατείας κ. Αλέκου Φλαμπουράρη, μέσω Δελτίου Τύπου, σχετικά με το μέλλον των εργαζομένων στις υπηρεσίες των κόκκινων δανείων της Τράπεζας Πειραιώς, θέλουμε να σας επισημάνουμε τα εξής:

  1. Η παρέμβαση του κυρίου Φλαμπουράρη, με την οποία ουσιαστικά προαναγγέλλει την απόσχιση των εργαζομένων στα κόκκινα δάνεια της Τράπεζας Πειραιώς σε άλλη εταιρία, «λόγο επικείμενων αλλαγών», ζητήθηκε από τον Σύλλογο της πρώην Τράπεζας Κύπρου (όπως ο συγκεκριμένος Σύλλογος, ομολογεί σε ανακοίνωσή του).
  2. Δυστυχώς, οι καθοδηγούμενες «εγγυήσεις» του κυρίου Φλαμπουράρη στα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων, εκθέτουν την Κυβέρνηση και αποκαλύπτουν το προσχηματικό της ενδιαφέρον για τους Εργαζόμενους στην Τράπεζα Πειραιώς, αφού ομολογεί ότι αποδέχεται να πάψουν να είναι τραπεζοϋπάλληλοι.
  3. Ο Σύλλογος της πρώην Τράπεζας Κύπρου, για να κρύψει ότι με τις άστοχες και επικίνδυνες ενέργειές του έχει εκθέσει σε σοβαρό κίνδυνο τους συναδέλφους μας στα RBU (μετά την παρέμβαση Φλαμπουράρη), σπεύδει, με υπόδειξη του δικηγόρου του, να εμφανισθεί ότι είναι - δήθεν - ενάντια στην απόσχιση των υπηρεσιών των κόκκινων δανείων σε άλλη εταιρία και καλεί προσωπικά τους εργαζόμενους να πάρουν εκείνοι το βάρος της δικαστικής εναντίωσης (με εξουσιοδότησή τους), σε τέτοιες εργοδοτικές επιλογές.
  4. Η ειρωνεία αυτών των επικίνδυνων ενεργειών του Συλλόγου της πρώην Τράπεζας Κύπρου, είναι το υποκριτικό σλόγκαν στην ανακοίνωσή τους «καμία απόσχιση, καμία απόλυση, καμία μεταβολή των όρων εργασίας και των εργασιακών μας δικαιωμάτων».

Το θράσος τους δεν έχει όρια!

Αποκαλύφθηκαν! συνειδητά προωθούν την απόσχιση! οι άνθρωποι είναι αδίστακτοι και επικίνδυνοι για τα συμφέροντα των Εργαζομένων!

 

Συνάδελφοι,

Κλείστε τα αφτιά σας στους καθοδηγούμενους «εγγυητές» των δικαιωμάτων μας.

Το ψέμα και η υποκρισία είναι κολλητική ασθένεια μιας πολιτικής εξουσίας που έχει μολύνει δυστυχώς και συνδικαλιστές της πρώην Τράπεζας Κύπρου, οι οποίοι - όπως όλα δείχνουν - ξεπέρασαν κάθε προηγούμενη επίδοση.

Δυστυχώς όμως για αυτούς, με την παρέμβαση Φλαμπουράρη αποκαλύφθηκαν.

Καλούμε τους συναδέλφους στα RBU, να δώσουν σκληρή απάντηση στους δήθεν προστάτες της εργασίας και των δικαιωμάτων τους.

Η θέση του Συλλόγου μας που αφορά στην υπόθεση διαχείρισης των κόκκινων δανείων, είναι ξεκάθαρη και έχει διαμηνυθεί κατηγορηματικά στην Διοίκηση της Τράπεζας.

Δεν πρόκειται να αποδεχθούμε καμία λύση απομάκρυνσης των συναδέλφων μας στα κόκκινα δάνεια σε εταιρίες τρίτων, που θα τους στερήσουν την Τραπεζοϋπαλληλική ιδιότητα και όσα οικονομικά και θεσμικά δικαιώματα απορρέουν από τις Συλλογικές μας Συμβάσεις.

Η ικανοποίηση των Εργαζομένων και ο σεβασμός των δικαιωμάτων τους, είναι αναγκαία προϋπόθεση για την θετική πορεία και την ανάπτυξη της Τράπεζας Πειραιώς.

Μια πορεία που πρέπει να έχει όραμα, διάρκεια και προοπτική και να μην υπαγορεύεται από βεβιασμένες και αμφιλεγόμενες οικονομικές επιλογές που δεν μπορούν να δώσουν καμία σταθερή και αποδεκτή λύση στο πρόβλημα.

Ο Σύλλογος μας εκφράζεται απόλυτα από την άμεση και αποφασιστική αντίδραση της ΟΤΟΕ, στο Δελτίο Τύπου (23-05-2019) και επισημαίνει ότι θα βρίσκεται σε διαρκή ετοιμότητα και εγρήγορση, προκειμενου να υπερασπίσει αποφασιστικά, μαζί με την ΟΤΟΕ και τις υγιείς δυνάμεις του χώρου μας, τα δικαιώματά μας.

Ο δικός μας δρόμος είναι η αλήθεια, η διαρκής προσπάθεια υπεράσπισης των δικαιωμάτων μας, η ΟΤΟΕ και οι αγώνες μας και σε αυτόν τον δρόμο σας θέλουμε όλους δίπλα μας.

 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο του Σ.Ε.Τ.Π.

Ο Πρόεδρος                 Ο Γεν. Γραμματέας

Γιάννης Κάκκας               Στέλιος Μουλακάκης

Συμπλήρωσε την αίτηση εγγραφής στο Σύλλογό μας.

Δυνάμωσε την προσπάθειά μας.

Go to top