Ανακοίνωση Νο 68

ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΙ INTRUM

  • ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΝΕΟ ΣΧΗΜΑ
  • ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ

 

Συνάδελφοι,

Η Τράπεζα Πειραιώς κάλεσε σήμερα το Σύλλογό μας και μας ενημέρωσε για την συμφωνία με την Intrum, που αφορά στη διαχείριση των κόκκινων δανείων. Αναφέρθηκε ιδιαίτερα στα θέματα που αφορούν στους εργαζόμενους (η ανακοίνωση του Διευθύνοντος Συμβούλου, είναι ήδη σε όλους γνωστή).

Η Τράπεζα επανέλαβε τη δέσμευσή της στο πλαίσιο της συμφωνίας με την ΟΤΟΕ, την Τρίτη 29 Μαΐου (που στήριξε ο Σύλλογός μας) και αφορά στην εθελοντική συμμετοχή των εργαζομένων του RBU στη νέα εταιρεία και στην προστασία της απασχόλησης και όλων των δικαιωμάτων των συναδέλφων μας (εργασιακών, ασφαλιστικών και όσων προκύπτουν από τον Οργανισμό Προσωπικού).

Συγκεκριμένα ο Σύλλογός μας τόνισε τα εξής:

  1. 1.Όσοι εργαζόμενοι στο RBUδεν επιθυμούν να συμμετάσχουν στη νέα εταιρία διαχείρισης, δεν θα συμμετάσχουν στο εγχείρημα και θα παραμείνουν στην Τράπεζα, σύμφωνα με όσα προβλέπονται από τον Οργανισμό Προσωπικού.
  2. Όλοι οι εργαζόμενοι στο RBU τους οποίους αφορά το εγχείρημα της Τράπεζας (όσοι θα συμμετάσχουν στη νέα εταιρία και όσοι δηλώσουν ότι δεν επιθυμούν) θα έχουν την ίδια συνδικαλιστική προστασία από το Σύλλογό μας, τόσο στο επίπεδο της Απασχόλησης, όσο και στο επίπεδο των δικαιωμάτων τους, με τους υπόλοιπους εργαζόμενους στην Τράπεζα.

Συνάδελφοι,

Από την πρώτη στιγμή, ο Σύλλογός μας, αντιμετώπισε με υπευθυνότητα, αλλά και με αποφασιστικότητα το θέμα αυτό και στοιχήθηκε δίπλα στην ΟΤΟΕ, μαζί με την οποία πέτυχε την εθελοντική συμμετοχή των εργαζομένων, ΠΡΙΝ την όποια μεταβολή, στη νέα επιχειρηματική επιλογή.

Η στάση αυτή και το τελικό αποτέλεσμα που προέκυψε, ανέτρεψε κάθε σχεδιασμό απόσχισης και ταυτόχρονα διασφάλισε την απασχόληση και τα δικαιώματα των συναδέλφων μας.

Όσοι Σύλλογοι αμφισβήτησαν τη συμφωνία ΟΤΟΕ και Τράπεζας, τους αφήνουμε στην κρίση σας.

Εμείς δεσμευόμαστε απέναντί σας, να παρακολουθήσουμε την πορεία της εξέλιξης όλου του εγχειρήματος και να παρέμβουμε, άμεσα και αποφασιστικά, αν υπάρξουν σκόπιμες ή άλλες ενέργειες, που αφορούν στην παραβίαση των δεσμεύσεων και των συμφωνιών της Τράπεζας με τον Σύλλογό μας και την ΟΤΟΕ.

Θα είμαστε σταθερά δίπλα σε όλους τους εργαζόμενους στο RBU.

Θα είμαστε εδώ όπως πάντα με υπευθυνότητα και αποφασιστικότητα παρέμβασης και αγωνιστικής δράσης αν θα χρειασθεί.

 

 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο του Σ.Ε.Τ.Π.

Ο Πρόεδρος                 Ο Γεν. Γραμματέας

Γιάννης Κάκκας           Στέλιος Μουλακάκης

Go to top