Αναζητήστε

Ανακοίνωση Νο 75

Κυρίαρχη και ισχυρή η Συμφωνία Συλλόγου και Τράπεζας

Ο λόγος στους εργαζόμενους

για το δανεισμό τους στη νέα εταιρία διαχείρισης κόκκινων δανείων.

 

Συνάδελφοι,

Η Συμφωνία του Συλλόγου μας με την ΟΤΟΕ και τη Διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς, για τους εργαζόμενους στο RBU, είναι κυρίαρχη στις εξελίξεις που αφορούν στη διαδικασία μεταφοράς της διαχείρισης των κόκκινων δανείων στη νέα εταιρία «IntrumHellas».

H Συμφωνία αυτή, είναι - και αποδεικνύεται στην πράξη – ισχυρή, δεδομένου ότι η Τράπεζα είναι υποχρεωμένη να αποδεχτεί την επιλογή των εργαζόμενων που δεν επιθυμούν να ενταχθούν στη νέα εταιρία και τους προτείνει συμβάσεις δανεισμού ορισμένου χρόνου, οι οποίες, είναι και πάλι στη δική τους ευχέρεια, σύμφωνα με το Νόμο, να τις αποδεχθούν.

Αυτή, η νέα εναλλακτική πρόταση της Τράπεζας, για την αντιμετώπιση των δικών της προβλημάτων και αδυναμιών (ενόψει έναρξης λειτουργίας της νέας εταιρίας), είναι απόλυτα συμβατή με τη Συμφωνία που υπογράψαμε.

H βούληση των εργαζόμενων και η δική τους απόφαση, να συνεχίσουν με δανεισμό την εργασία τους στη νέα εταιρία, παραμένοντας όμως στη δύναμη της Τράπεζας, ή να αρνηθούν ακόμα και με δανεισμό τη μετακίνησή τους, είναι καθοριστική και αποτελεί αποκλειστικά δική τους επιλογή. Είναι αυτονόητο, ότι για να πάρουν την απόφασή τους αυτή, η δανειστική σύμβαση θα πρέπει να διέπεται από τις αρχές της νομιμότητας και της καλής πίστης.

Θέλουμε να κάνουμε σαφές, ότι δε θα υποδείξουμε εμείς (όπως κάνουν «άλλοι» για λόγους σκοπιμοτήτων), τι πρέπει να επιλέξουν οι εργαζόμενοι, για ένα θέμα που αφορά στο μέλλον τους και την επαγγελματική τους προοπτική, γιατί η απόφαση αυτή, είναι αποκλειστικά δική τους υπόθεση.

Αυτό για το οποίο εμείς παίρνουμε ξεκάθαρη θέση, γιατί αποτελεί συνδικαλιστικό μας χρέος, είναι ότι, όπως διασφαλίσαμε - με τη Συμφωνία που υπογράψαμε - την Απασχόληση και τα δικαιώματα των συναδέλφων μας, που αποφάσισαν εθελοντικά να ενταχθούν στη νέα εταιρία «IntrumHellas», έτσι θα διασφαλίσουμε και τα δικαιώματα εκείνων, που θα αποδεχθούν τις συμβάσεις δανεισμού.

Επισημαίνουμε στη Διοίκηση της Τράπεζας, ότι οι δανειστικές συμβάσεις (τις οποίες θυμίζουμε ότι είχαμε προτείνει πρώτοι, ως λύση, πολύ πριν την υπογραφή της Συμφωνίας), έχουν συγκεκριμένη χρονική διάρκεια και η απόφαση για τη συνέχισή τους ή μη, ανήκει στους εργαζόμενους.

Σε κάθε περίπτωση, ο Σύλλογός μας, ως ο αντιπροσωπευτικός Σύλλογος των εργαζομένων στην Τράπεζα Πειραιώς, θα παραμείνει σταθερός υπερασπιστής των δικαιωμάτων όλων των συναδέλφων μας, στο πλαίσιο της Συμφωνίας που υπογράψαμε, η οποία έχει για όλους, όχι μόνο ουσιαστική πολιτική και συνδικαλιστική, αλλά και διαχρονική αξία.

 

 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο του Σ.Ε.Τ.Π.

Ο Πρόεδρος                  Ο Γεν. Γραμματέας

Γιάννης Κάκκας              Στέλιος Μουλακάκης

Συμπλήρωσε την αίτηση εγγραφής στο Σύλλογό μας.

Δυνάμωσε την προσπάθειά μας.

Go to top