Ανακοίνωση Νο 114

Πρόγραμμα ΝΝ ΟΑ4000, ανάγκη πραγματικής κάλυψης των εργαζομένων και των οικογενειών τους

ΝΝ9720j

Ο Σύλλογός μας πραγματοποίησε συνάντηση με εκπροσώπους της Διεύθυνσης Προσωπικού της Τράπεζας, με κύριο θέμα την ενημέρωση για την ισχύ ειδικής συμφωνίας της NNHellas για τους κατόχους ασφαλιστικών προγραμμάτων, σε περίπτωση νοσηλείας στα Ειδικά Συμβεβλημένα Νοσοκομεία / Κλινικές.

Ειδικότερα, παρέχεται απορρόφηση της συμμετοχής των ασφαλισμένων, σε συνδυασμό με την κάλυψη του Δημόσιου Ασφαλιστικού Φορέα, μέχρι ποσοστό 15% στο σύνολο των εξόδων νοσηλείας. (Ειδικά για το Ερρίκος Ντυνάν η απορρόφηση ανέρχεται σε ποσοστό 20%).

Οι όροι και προϋποθέσεις για την απορρόφηση της συμμετοχής των ασφαλισμένων αναφέρονται εδώ.

Με την ειδική αυτή συμφωνία της ΝΝ, καλύπτεται μερικώς και μόνο για τα ειδικά συμβεβλημένα νοσοκομεία, το πάγιο αίτημα του Συλλόγου μας για βελτίωση των όρων του συμβολαίου ΟΑ4000, ώστε το ποσό που καλύπτει ανά περίπτωση ο ΕΟΠΥΥ να αφαιρείται από το εκπιπτόμενο, αφού προκύπτει από καταβεβλημένες εισφορές των εργαζομένων στον ΕΟΠΥΥ.

Το αίτημά μας αυτό, καθώς και σειρά άλλων προτάσεων – εισηγήσεων για την βελτίωση των παροχών του Ομαδικού Ασφαλιστήριου Προγράμματος, απέστειλε, για ακόμα μια φορά, ο Σύλλογός μας, προς τη Διεύθυνση Προσωπικού.

Οι κυριότερες προτάσεις βελτίωσης του Προγράμματος είναι:

  • Αύξηση της συνολικής δαπάνης για το πρόγραμμα, με σκοπό τόσο τη βελτίωση των παροχών, όσο και την - χωρίς αναίτια κωλύματα - διεκπεραίωση των αιτημάτων αποζημίωσης από την NN.
  • Να αφαιρείται η συμμετοχή του ΕΟΠΥΥ για κάθε ασφαλισμένο, από το ετήσιο εκπιπτόμενο ποσό νοσοκομειακής περίθαλψης.
  • Να προστίθεται η συμμετοχή του ΕΟΠΥΥ για κάθε ασφαλισμένο (28€ ανά ημέρα) για δωμάτιο και τροφή εντός νοσοκομείου.
  • Κάλυψη Συγγενών παθήσεων καθώς και προγενέστερων - της ασφάλισης – αναπηριών, ή σωματικών βλαβών και επιπλοκών αυτών, με δεδομένο ότι από την πρώτη κιόλας μέρα λειτουργίας του Προγράμματος αυτού, η υποχρέωση ήταν ότι θα καλύπτονται λόγω διαδοχής.
  • Πρόταση για οικογενειακό εκπιπτόμενο ή ενιαίο εκπιπτόμενο για τα συμβεβλημένα τέκνα.
  • Δυνατότητα ένταξης στο Ομαδικό Πρόγραμμα και για τα τέκνα συναδέλφων και πέραν του 20ου ή 25ου (εφόσον σπούδαζαν) έτους της ηλικίας τους, μέχρι την έναρξη της δικής τους ασφάλισης.
  • Φυσιοθεραπείες: να καλύπτεται το 100% της διαφοράς μετά τη χρήση ΕΟΠΠΥ. Επίσης να υπάρχει κάλυψη και σε μη συμβεβλημένους φυσικοθεραπευτές, αν υπάρχει παραπεμπτικό ΕΟΠΠΥ.
  • Εμβόλια: Να καλύπτονται οι υποχρεωτικοί εμβολιασμοί.
  • Δημιουργία Τμήματος από την Τράπεζα, για τη διαχείριση των αιτημάτων αποζημίωσης του Ομαδικού Ιατροφαρμακευτικού Προγράμματος.
  • Οδοντιατρική κάλυψη.

Ο Σύλλογός μας, από την πρώτη στιγμή που η Τράπεζα εφάρμοσε για όλους τους συναδέλφους το Ομαδικό Ασφαλιστήριο Υγείας της ΝΝ, παρεμβαίνει διαρκώς, με σκοπό να υπάρξουν βελτιώσεις, τόσο στη λειτουργία του, όσο και στις παροχές του. Για μια ακόμα φορά, οι προτάσεις που αποστείλαμε στην Τράπεζα, απεικονίζουν πραγματικά προβλήματα που συναντούν οι συνάδελφοι κατά τη χρήση του Προγράμματος. Ενός Προγράμματος που παρέχεται από την Τράπεζα, για να καλύψει το πιο πολύτιμο αγαθό που είναι η Υγεία και στις μέρες μας καθίσταται περισσότερο από ποτέ αναγκαίο.

Χρειάζεται να γίνουν βασικές βελτιώσεις στο Πρόγραμμα και είναι απαραίτητο, οι συνάδελφοι που θα το χρησιμοποιήσουν, να γνωρίζουν απόλυτα τους όρους του, οι οποίοι θα πρέπει να καλύπτουν τις πραγματικές ανάγκες τους και να μην έχουν την αβεβαιότητα αποζημίωσής τους.

Για τους λόγους αυτούς, ο Σύλλογός μας θα εξακολουθήσει να διεκδικεί βελτιώσεις σε αυτό, με επιδίωξη κάποια στιγμή το Πρόγραμμα να καλύπτει τις πραγματικές ανάγκες των εργαζομένων και των συμβεβλημένων μελών τους σε αυτό, τόσο στη λειτουργία του, όσο και στις παροχές του.

 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο του Σ.Ε.Τ.Π.

Ο Πρόεδρος                 Ο Γεν. Γραμματέας

Γιάννης Κάκκας           Στέλιος Μουλακάκης

Go to top