Αναζητήστε

Ανακοίνωση Νο 151

Βελτιώσεις στο Πρόγραμμα της NN:

Ή τώρα, ή… ΤΩΡΑ!

Συνάδελφοι,

Το τελευταίο διάστημα παρατηρούμε τον περιορισμό των αναφορών προβλημάτων αποζημίωσης και λειτουργίας του ομαδικού προγράμματος υγείας της ΝΝ (ΟΑ4000), προς το Σύλλογο. Το γεγονός αυτό οφείλεται σε κάποιες βελτιώσεις στη λειτουργία του, κυρίως όμως στην απαξίωση χρήσης του Προγράμματος από τους συναδέλφους, λόγω μη αποζημίωσης.

Με αφορμή την επέτειο ανανέωσης του Προγράμματος το Μάρτιο και εν αναμονή της ένταξής του στο Τ.Ε.Α., επανερχόμαστε με προτάσεις, προκειμένου να βρεθούν λύσεις σε συγκεκριμένα προβλήματα.

Επιμένουμε για ακόμα μια φορά, ότι πρέπει να αυξηθεί ο αριθμός των εργαζομένων που εξυπηρετούν από την πλευρά της Τράπεζας το σύνολο των ασφαλισμένων στο Πρόγραμμα. Το συγκεκριμένο Τμήμα έχει αναλάβει ρόλο «μεσολαβητή» ανάμεσα στον εργαζόμενο και την ασφαλιστική εταιρεία και καταβάλλει ήδη πολύ μεγάλη προσπάθεια να εξυπηρετήσει τους συναδέλφους, όμως πολλές φορές αυτό δεν επαρκεί.

Πρέπει το Πρόγραμμα να καλύπτει τις συγγενείς παθήσεις (εκ γενετής), όχι μόνο επειδή οι παθήσεις αυτές πρέπει να αποζημιώνονται, αλλά και γιατί έχουμε – δυστυχώς – διαπιστώσει, ότι σε πολλές περιπτώσεις, αποτελεί άλλοθι μη αποζημίωσης από την ασφαλιστική εταιρεία, η οποία επικαλείται την εξαίρεση αυτή στο Συμβόλαιο.

Πρέπει κατά τη νοσοκομειακή περίθαλψη, το ποσό του ΕΟΠΥΥ υπέρ του ασφαλισμένου, να αποδίδεται στον εργαζόμενο για κάλυψη μέρους, ή του συνόλου του εκπιπτόμενου ποσού (500€).

Πρέπει οι όροι, οι καλύψεις και ο τρόπος λειτουργίας του Προγράμματος να αποτελέσουν αντικείμενο ενημέρωσης των συναδέλφων από την Τράπεζα και σε συνδυασμό με εξειδικευμένη ομάδα, να κατευθύνονται οι συνάδελφοι, ώστε να αποφεύγονται ασήμαντα, ή διαδικαστικά λάθη που θα εμποδίσουν, ή θα καθυστερήσουν την αποζημίωση.

Πρέπει να περιοριστεί στα 100€, για το σύνολο των ασφαλισμένων τέκνων ανά οικογένεια, το εκπιπτόμενο ποσό, για ιατρικές επισκέψεις, εξετάσεις και φάρμακα.

Τέλος, σήμερα, εν μέσω πανδημίας, που αντιλαμβανόμαστε περισσότερο από ποτέ ότι η προληπτική ιατρική αποτελεί τη μοναδική λύση στην αντιμετώπιση πολλών ασθενειών, μέσω των εμβολιασμών, πρέπει να ενταχθούν στις αποζημιώσεις, οι ιατρικές επισκέψεις για εμβολιασμό και το κόστος των εμβολίων, που αφορά στο κρατικό πρόγραμμα εμβολιασμών, καθώς και οι εμβολιασμοί για το μηνιγγιτιδόκοκκο οροομάδας B (Bexsero).

Συνάδελφοι,

Η υγεία μας δεν έπαψε ποτέ να είναι προτεραιότητα. Ο Σύλλογός μας πρωτοστατεί στα θέματα ασφάλισης, με συνεχείς παρεμβάσεις,

  • είτε για τη διατήρηση των παροχών του ΤΑΥΤΕΚΩ στον ΕΦΚΑ,
  • είτε με τη δική μας πρωτοβουλία με το «Υγεία για όλους»,
  • είτε με παρεμβάσεις ουσίας για την πανδημία
    • επιστροφή νοσούντων από Covidστην εργασία, έπειτα από αρνητικό τεστ και όχι μόνο με το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ,
    • επέκταση χορήγησης άδειας ειδικού σκοπού και στις ευπαθείς ομάδες,
  • είτε με συνεχείς παρεμβάσεις για το ομαδικό ασφαλιστήριο πρόγραμμα υγείας της ΝΝ.

Σε ό,τι αφορά το ομαδικό ασφαλιστήριο πρόγραμμα υγείας της ΝΝ, τόσο οι εργαζόμενοι, όσο και η Τράπεζα, δεν πρέπει να ανεχτούν άλλες δυσλειτουργίες που αγγίζουν ή και ξεπερνούν τα όρια της καλής πίστης.

Απαιτούμε – και αυτό δεν επιδέχεται άλλης καθυστέρησης – ουσιαστικές βελτιώσεις.

Δικαίωση… για το Σύλλογο και τους εργαζόμενους, δε θα είναι η ικανοποίηση ενός και ίσως του πιο «εύκολου» αιτήματος, αλλά το σύνολο των αιτημάτων μας.

 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο του Σ.Ε.Τ.Π.

 

Ο Πρόεδρος         Ο Γεν. Γραμματέας

Βάιος Νάκος       Στέλιος Μουλακάκης

Συμπλήρωσε την αίτηση εγγραφής στο Σύλλογό μας.

Δυνάμωσε την προσπάθειά μας.

Go to top