Αναζητήστε

Ανακοίνωση Νο 159

 

Όφελος 180000 ευρώ για την Τράπεζα

έπειτα από παρέμβαση του ΣΕΥΤΠΕ σε βάρος των εργαζομένων

 

Συνάδελφοι,

Με θλίψη διαβάσαμε την ανακοίνωση του ΣΕΥΤΠΕ περί επιδότησης των καρτών ΟΑΣΑ και ΟΑΣΘ. Χθες, σε συνάντησή του ΣΕΥΤΠΕ με τη ΔΑΔ, προφανώς, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για το σχέδιο «Ανατολή» και όσα απαράδεκτα φέρνει για τους εργαζόμενους, βρέθηκε το εύφορο έδαφος να πραγματοποιηθεί μυστική συνεννόηση, με τον «ταλαντούχο» κύριο Κεσόγλου της ΔΑΔ, για τη «διευθέτηση» του θέματος της επιδότησης των καρτών.

Το αποτέλεσμα της κρυφής συνεννόησης, θα ήταν, ο μεν ΣΕΥΤΠΕ να «επιλύσει» ένα ακόμα ζήτημα (σε βάρος των συναδέλφων), η δε Τράπεζα, να αποκομίσει το όφελος της περιορισμένης επιδότησης. Σημειώνουμε ότι ακόμα και στην περίπτωση που οι συνάδελφοι θα ελάμβαναν το σύνολο του ποσού που δαπάνησαν για την αγορά της ετήσιας κάρτας, το κονδύλι δε θα ξεπερνούσε τις 50.000€, βγάζοντας ωφελημένη την Τράπεζα κατά 180.000€ (καθώς εκδήλωσαν ενδιαφέρον μόλις 280 συνάδελφοι, σε σχέση με 1400 πέρυσι).

Ο στόχος της Τράπεζας για περιστολή του εργασιακού κόστους, βρήκε ανίερη συμμαχία και δεκανίκι τον ΣΕΥΤΠΕ. Τόσο πολύ ενστερνίστηκε ο ΣΕΥΤΠΕ το σχέδιο «Ανατολή» για τη μείωση του εργασιακού κόστους, που ξεκίνησε να το υπηρετεί την ίδια μέρα. Ο ΣΕΥΤΠΕ χωρίς κανένα θεσμικό δικαίωμα διαπραγμάτευσης, προχώρησε σε συνεννόηση ξεπουλήματος, προκειμένου να παραμείνει «επίκαιρος» και πιστός στις Υπηρεσίες της Τράπεζας Πειραιώς.

Κρατήστε τουλάχιστον τις μάσκες, έχουμε Κορωνοϊό.

Συνάδελφοι,

Ο Σύλλογός μας έχει υπογράψει Επιχειρησιακή Σύμβαση για επιδότηση αγοράς καρτών ΟΑΣΑ και ΟΑΣΘ σε συνολικό ποσό 230.000€ για το 2021. Η παροχή αυτή έχει κερδηθεί για τους εργαζόμενους και έχει προϋπολογιστεί από την Τράπεζα ως καταβολή. ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΚΑΙ ΔΕ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΝΑ ΧΑΘΕΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ ΜΕ ΚΡΥΦΕΣ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΕΙΣ! Η επιδότηση των συναδέλφων που κάνουν χρήση καρτών ΜΜΜ (ΟΑΣΑ και ΟΑΣΘ), θα πραγματοποιηθεί δικαίως μέχρι το τέλος του έτους όπως κάθε χρόνο. Το υπόλοιπο ποσό που θα προκύψει θα καλύψει άλλο όρο, με Επιχειρησιακή Σύμβαση, προς όφελος των εργαζομένων.

Καλούμε όλους τους Συλλόγους και τις παρατάξεις τους να πάρουν θέση για το συγκεκριμένο μείζον ζήτημα και να συνασπιστούν υπέρ των δικαιωμάτων των εργαζομένων, της αλήθειας, αφήνοντας στο περιθώριο τους παρασκηνιακούς συμμάχους της Διοίκησης.

 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο του Σ.Ε.Τ.Π.

Ο Πρόεδρος                 Ο Γεν. Γραμματέας

Βάιος Νάκος               Στέλιος Μουλακάκης

Συμπλήρωσε την αίτηση εγγραφής στο Σύλλογό μας.

Δυνάμωσε την προσπάθειά μας.

Go to top