Αναζητήστε

Ανακοίνωση Νο 13

Όχι στις βίαιες μεταβολές των εργασιακών σχέσεων

Συνάδελφοι,

Πραγματοποιήθηκε σήμερα συνάντηση του Συλλόγου μας με εκπροσώπους της Διοίκησης της Τράπεζας, έπειτα από πρόσκλησή τους.

Στη συνάντηση αυτή, η Διοίκηση της Τράπεζας, μας ενημέρωσε ότι επεξεργάζεται σχέδιο που περιλαμβάνει τη σύσταση θυγατρικής εταιρείας, εξετάζοντας το ενδεχόμενο απόσχισης τμημάτων εργασιών της, σε εφαρμογή του νομοθετικού πλαισίου που υφίσταται. Το σχέδιο αυτό εμπίπτει στο γενικό πλαίσιο εταιρικού μετασχηματισμού της Τράπεζας. Τα εν λόγω τμήματα είναι το CentralAdministrationUnit, το τμήμα επεξεργασίας δεδομένων τιμολογίων και η διαχείριση αποθηκών, φυσικού αρχείου και αλληλογραφίας.

Όπως μας ανακοινώθηκε, οι εμπλεκόμενοι εργαζόμενοι θα ενημερωθούν από τους επικεφαλής των τμημάτων άμεσα.

Από την πλευρά μας, δηλώσαμε κατηγορηματικά την αντίθεσή μας σε οποιοδήποτε σενάριο απόσχισης, εκφράζοντας, τόσο τη θέση του Συλλόγου μας και της ΟΤΟΕ, όσο και την θέση όλων των εργαζομένων στην Τράπεζα.

Οι κλιμακούμενες επιθετικές πολιτικές της Τράπεζας προς τους εργαζόμενους, προαναγγέλλοντας προθέσεις τέτοιου είδους, δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να γίνουν αποδεκτές. Η διαρκής στοχοποίηση των εργαζομένων ως λύση των επιχειρηματικών προβλημάτων της Τράπεζας, είναι αδιέξοδη και αναποτελεσματική και πρέπει επιτέλους να σταματήσει. Η Διοίκηση της Τράπεζας οφείλει να αξιοποιήσει το ανθρώπινο δυναμικό της, δίνοντας όραμα ανάπτυξης και να σταματήσει να εφευρίσκει τρόπους για την συρρίκνωσή του.

Ο Σύλλογός μας, ενημέρωσε ήδη την ΟΤΟΕ και θα καλέσει άμεσα όλους τους Συλλόγους στην Τράπεζα, προκειμένου να διαμορφώσουμε από κοινού τη στρατηγική δράσης μας. Πάντοτε με γνώμονα την διασφάλιση της απασχόλησης και των εργασιακών μας δικαιωμάτων.

Παραμένουμε σε ετοιμότητα και οι γραμμές επικοινωνίας του Συλλόγου είναι ανοιχτές για όλους τους συναδέλφους.

 

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς,

Ο Πρόεδρος                                           Ο Γενικός Γραμματέας

Στέλιος Μουλακάκης                               Βάιος Νάκος

Συμπλήρωσε την αίτηση εγγραφής στο Σύλλογό μας.

Δυνάμωσε την προσπάθειά μας.

Go to top