Βιώσιμη ανάπτυξη χωρίς τους εργαζόμενους;

Κοινή απόφαση όλων των Συλλόγων Εργαζομένων στην Τράπεζα Πειραιώς κατά των σχεδιασμών της διοίκησης

Tην αντίθεσή τους στους σχεδιασμούς της Τράπεζας, σε οποιαδήποτε μορφή μεταφοράς εργασιών σε θυγατρική ή άλλη εταιρεία, που θα μεταβάλλει τις εργασιακές σχέσεις σε βάρος των εργαζομένων, εκφράζουν όλοι οι Σύλλογοι των εργαζόμενων στην Τράπεζα Πειραιώς.

Καταδικάζουν με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο κάθε απόπειρα περαιτέρω συρρίκνωσης του Δικτύου. Οι στόχοι της Διοίκησης για βιώσιμη ανάπτυξη της Τράπεζας, δεν μπορούν να μην περιλαμβάνουν τους εργαζόμενους, τα εργασιακά τους δικαιώματα και την προοπτική τους, σε μια περίοδο μάλιστα σημαντικών και θετικών αποτελεσμάτων για την ίδια και την ελληνική οικονομία. Η μόνιμη επωδός μείωσης του κόστους, έχει ξεπεράσει κάθε όριο και οδηγεί στην απαξίωση της Τράπεζας και των εργαζόμενων της.

Στο πλαίσιο αυτό, οι Σύλλογοι μετά από συνάντηση που είχαν οι εκπρόσωποι τους, αποφάσισαν:

  1. Διαρκή λειτουργία ως συντονιστικού οργάνου των 6 προέδρων των Συλλόγων για τον καλύτερο συντονισμό των δράσεων.
  2. Κοινές περιοδείες κλιμακίων των Συλλόγων στους χώρους εργασίας των τμημάτων που αφορούν οι εξελίξεις, αλλά και σε όλους τους χώρους εργασίας, για την καλύτερη προετοιμασία όλων των εργαζομένων για δυναμικές κινητοποιήσεις.
  3. Ενημέρωση των οργάνων της ΟΤΟΕ και συντονισμό ενεργειών.
  4. Συναντήσεις με τα πολιτικά κόμματα για την ενημέρωσή τους.
  5. Κοινό συντονισμό με τους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
  6. Διοργάνωση Συνέντευξης Τύπου για την ενημέρωση της κοινής γνώμης και των επιδράσεων των αποφάσεων της Διοίκησης.
  7. Παρέμβαση των Συλλόγων στη Διοίκηση της Τράπεζας, προκειμένου να αποσαφηνιστούν οι προθέσεις της, αλλά και να ζητηθούν στοιχεία για όλες τις παραμέτρους των σχεδιαζόμενων μεταβολών.

Καλούμε τους εργαζόμενους σε διαρκή ετοιμότητα για την συμμετοχή τους σε κάθε είδους απεργιακή κινητοποίηση, ή άλλη δυναμική αντίδραση που θα αποφασιστεί. Καλούμε τους συνάδελφους μας να μην υποκύψουν σε ψυχολογικούς εκβιασμούς και να επιδείξουν αίσθημα αλληλεγγύης και συσπείρωσης στον κοινό αγώνα για τη διασφάλιση των εργασιακών δικαιωμάτων και της απασχόλησης ΟΛΩΝ μας» τονίζεται στην κοινή απόφαση.

ΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Σ.Ε.Τ.Π. - Σ.Ε.Τ.Α.Π. - Ε.Σ.Ε.Τ.Π. - Σ.Ε.Υ.Τ.ΠΕ - Σ.Υ.Γ.Τ.Ε. - Σ.Υ.Τ.Π. ΕΤΒΑ.

Συμπλήρωσε την αίτηση εγγραφής στο Σύλλογό μας.

Δυνάμωσε την προσπάθειά μας.

Go to top