Αναζητήστε

Ανακοίνωση Νο 146

Επιτυχημένη διεκδίκηση του Συλλόγου μας

Κάλυψη των ποσών απαλλαγής που προέκυψαν από τη μεταβολή του ασφαλιστικού έτους στο ιατροφαρμακευτικό πρόγραμμα, από 1/1/2023 – 31/3-2023

Συνάδελφοι,

Από την 1η Απριλίου 2022 έχει ενταχθεί στο ΤΕΑ Πειραιώς η ιδιωτική ασφάλιση ζωής και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, με αντασφαλίστρια εταιρεία την ΝΝ Ελλάς.

Η ένταξη αυτή είχε ως αποτέλεσμα, το διάστημα του ασφαλιστικού έτους για το 2022 να είναι από 1 Απριλίου 2022 έως 31 Δεκεμβρίου 2022. Από 1 Ιανουαρίου 2023 το νέο ασφαλιστικό έτος, συμπίπτει πλέον, με το ημερολογιακό (1/1/2023 – 31/12/2023).

Όπως έχουμε αναφέρει και σε προηγούμενες ανακοινώσεις, η 9μηνη διάρκεια για τον υπολογισμό των ετήσιων ποσών απαλλαγής (100 ευρώ για την εξωνοσοκομειακή κάλυψη και 500 ευρώ για τη νοσοκομειακή κάλυψη), είχε ως αποτέλεσμα τη δυσανάλογη αποζημίωση μερίδας ασφαλισμένων.

Από την πρώτη στιγμή, πραγματοποιήσαμε παρέμβαση στη Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού, ώστε η αλλαγή του ασφαλιστικού έτους (που ήταν μικρότερο κατά τρεις μήνες), να μην επιβαρύνει τους εργαζόμενους.

Κατόπιν των παρεμβάσεων του Συλλόγου μας:

-     - Όσοι συνάδελφοι είχαν καλύψει το ποσό απαλλαγής του προηγούμενου ασφαλιστικού έτους και τα αιτήματα αποζημίωσης που απέστειλαν για το διάστημα από 1/1/2023 – 31/3/2023 λογίστηκαν ως ποσό απαλλαγής για το νέο ασφαλιστικό έτος, θα αποζημιωθούν σύμφωνα με τα οριζόμενα.

-     - Οι δαπάνες που πραγματοποιήθηκαν στο πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος ασφαλιστικού έτους, θα συμπεριληφθούν στα ετήσια ποσά απαλλαγής, επομένως δε θα υπάρξει επιπλέον επιβάρυνση για τους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους.

-       - Όσοι συνάδελφοι έχουν αποδείξεις με ημερομηνία έκδοσης για το συγκεκριμένο διάστημα (1/1/2023-31/3/2023) και δεν τις έχουν υποβάλει ακόμη για αποζημίωση στην ΝΝ, θα πρέπει να τις αποστείλουν άμεσα, ώστε να αποζημιωθούν αντίστοιχα.

Για απορίες και τυχόν διευκρινίσεις, να επικοινωνήσετε με τον Σύλλογο.

Συνεχίζουμε τις παρεμβάσεις για τη βελτίωση των παροχών, των όρων και των διαδικασιών αποζημίωσης του ασφαλιστικού μας προγράμματος, σύμφωνα και με τις προτάσεις που καταθέσαμε προς τη Διοίκηση (Ανακ. 143).

 

 

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς,

Ο Πρόεδρος                      Ο Γενικός Γραμματέας

Μουλακάκης Στυλιανός        Νάκος Βάιος

Συμπλήρωσε την αίτηση εγγραφής στο Σύλλογό μας.

Δυνάμωσε την προσπάθειά μας.

Go to top