Αναζητήστε

Ενημερωτικό Σημείωμα Νο 2

 

Συνάδελφοι,

Μετά από την πρόσφατη επιστολή μας με θέμα «Αυξημένα μέτρα για την αντιμετώπιση του Κορωνοϊού» (Ανακοίνωση Νο 129), και τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με εκπροσώπους της Διεύθυνσης Ανθρώπινου Δυναμικού, προστέθηκε – όπως είχαμε ζητήσει - στα μέτρα πρόληψης εξάπλωσης της πανδημίας, υποχρεωτικά το μοριακό τεστ, που θα επιβεβαιώνει ότι ο εργαζόμενος που είναι επιβεβαιωμένο κρούσμα, δεν είναι πλέον φορέας του ιού. Υπενθυμίζουμε ότι το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ, ορίζει ότι δεν απαιτείται μοριακό τεστ για την επιστροφή στην εργασία επιβεβαιωμένου κρούσματος.

Αντίστοιχα, οι βεβαιώσεις μετακίνησης για το lockdown, απεστάλησαν αυτή τη φορά, έγκαιρα.

Σε ό,τι αφορά τις άδειες ειδικού σκοπού, εκδόθηκε σχετική εγκύκλιος του Υπουργείου Εργασίας, που ενδεικτικά αναφέρει, ότι σε περίπτωση αναστολής λειτουργίας σχολικών μονάδων, ή της δια ζώσης εκπαιδευτικής λειτουργίας των τμημάτων αυτών (σήμερα στα Γυμνάσια), ή σε περιπτώσεις όπου παιδί το οποίο φοιτά στο δημοτικό σχολείο τίθεται σε κατ’ οίκο περιορισμό έπειτα από επαφή του με επιβεβαιωμένο κρούσμα εντός της σχολικής μονάδας, κατ’ αρχήν συστήνεται η παροχής εξ αποστάσεως εργασίας και αν αυτό δεν είναι εφικτό τότε ως εναλλακτική χορηγείται η άδεια ειδικού σκοπού.

Για την άδεια ειδικού σκοπού, σε περίπτωση που έχουν εξαντληθεί τα υπόλοιπα κανονικής άδειας, μπορεί να γίνει χρήση από τον εργαζόμενο οποιασδήποτε άλλης άδειας με αποδοχές, δικαιούται ο γονέας. Ενδεικτικά αναφέρουμε την άδεια παρακολούθησης σχολικής επίδοσης, ή την άδεια νοσηλείας τέκνου.

Υπενθυμίζουμε ότι από την Επιχειρησιακή Σύμβαση του Συλλόγου μας, η άδεια νοσηλείας τέκνου, είναι 5 ημέρες και μπορεί να γίνει χρήση της, χωρίς απαραίτητα να έχει εξαντληθεί η άδεια παρακολούθησης σχολικής επίδοσης.

Σε αναμονή απάντησης της Διεύθυνσης Ανθρώπινου Δυναμικού, παραμένει το αίτημα του Συλλόγου μας για παροχή εξοπλισμού σε εργαζόμενους που παρέχουν εργασία εξ αποστάσεως.

 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο του Σ.Ε.Τ.Π.

Ο Πρόεδρος             Ο Γεν. Γραμματέας

  Βάιος Νάκος           Στέλιος Μουλακάκης

Συμπλήρωσε την αίτηση εγγραφής στο Σύλλογό μας.

Δυνάμωσε την προσπάθειά μας.

Go to top