Αναζητήστε

Ανακοίνωση Νο 64

«Άνευ ωραρίου»… χωρίς εισαγωγικά

Συνάδελφοι,

Ενόψει της υλοποίησης της ψηφιακής κάρτας εργασίας, μαζί με τις θέσεις μας, είχαμε επισημάνει διάφορες παρατυπίες στο χαρακτηρισμό των εργαζομένων στους αντίστοιχους πίνακες εργαζομένων ανά μονάδα, σε σχέση με το ωράριό τους («άνευ ωραρίου» αρχικά και στη συνέχεια «εργαζόμενοι που εκτελούν χρέη εποπτείας»).

Συγκεκριμένα σε σχέση με την απόφαση 90972/15.11.2021 του Υπουργείου Εργασίας για το χαρακτηρισμό αυτό των εργαζομένων, είχαμε ζητήσει με επιστολή μας, διευκρινιστική εγκύκλιο από το αρμόδιο Υπουργείο. Ακόμα και παρά την ερμηνεία, η οποία κοινοποιήθηκε και προς την Τράπεζα, συνεχίστηκε η διατήρηση μεγάλου αριθμού εργαζομένων με τον παραπάνω χαρακτηρισμό.

Ήταν ένα θέμα που αναδείξαμε, όχι μόνο για τις ανάγκες της κατανομής των εργαζομένων και της τήρησης του ωραρίου, αλλά και για τις ανάγκες που θα προκύψουν έπειτα από την εφαρμογή της ψηφιακής κάρτας εργασίας.

Έτσι, έπειτα από τις διαρκείς παρεμβάσεις και πιέσεις μας, (Ανακοινώσεις 58, 39 και 21), πετύχαμε τον αποχαρακτηρισμό αριθμού εργαζομένων που δεν εμπίπτουν στους όρους και έπειτα από αυτό, θα αποσταλούν νέοι πίνακες με την ορθή αναγραφή των στοιχείων.

Σε κάθε περίπτωση, παραμένουμε στη διάθεση όλων των συναδέλφων για όποια διευκρίνιση, ή διορθωτική παρέμβαση απαιτηθεί.

 

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς,

Ο Πρόεδρος                     Ο Γεν. Γραμματέας

Στέλιος Μουλακάκης           Βάιος Νάκος

Συμπλήρωσε την αίτηση εγγραφής στο Σύλλογό μας.

Δυνάμωσε την προσπάθειά μας.

Go to top