Αναζητήστε

Ανακοίνωση Νο 85

Αθήνα, 04-05-2017

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΟΥ ΕΦΚΑ

Ζητήσαμε να εκδοθεί άμεσα η εγκύκλιος για τις κατασκηνώσεις 2017.

 

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,

Η έναρξη των κατασκηνωτικών περιόδων πλησιάζει και δυστυχώς η Διοίκηση του ΕΦΚΑ, που έχει πλέον την ευθύνη, μετά τη μεταβίβαση σ’ αυτήν των σχετικών παροχών από το ΤΑΥΤΕΚΩ, έχει καθυστερήσει σημαντικά να εκδώσει την εγκύκλιο - ανακοίνωση προς τους συναδέλφους ασφαλισμένους.

Συμμεριζόμενοι την ανησυχία των συναδέλφων για την καθυστέρηση, ο Σύλλογός μας έστειλε ήδη επιστολή (επισυνάπτεται) στον Πρόεδρο του ΕΦΚΑ, με την οποία τον καλεί να επισπεύσει την έκδοση της σχετικής εγκυκλίου που θα ορίζει τις διαδικασίες υποβολής αιτήσεων προεγγραφών στις κατασκηνώσεις από τους συναδέλφους μας, καθώς και την ημερομηνία έναρξης αυτών των προεγγραφών.

Ζητήσαμε από τον Πρόεδρο του ΕΦΚΑ να ακολουθηθεί η διαδικασία των ηλεκτρονικών προεγγραφών της περσινής περιόδου του 2016 που επιτεύχθηκε με τη συνδρομή του Συλλόγου μας από το ΤΑΥΤΕΚΩ η οποία εξασφάλισε εύρυθμη λειτουργία και ομαλότητα, εξάλειψη των πολύωρων αναμονών των συναδέλφων στο Ταμείο και κυρίως διαφάνεια και ισότιμη μεταχείριση για όλους.

Κάποιες κατασκηνώσεις για την εύρυθμη λειτουργία τους άνοιξαν την διαδικασία των προκρατήσεων ώστε να διαμορφώσουν καλύτερα το επιχειρηματικό τους πλάνο. Για την αποφυγή παρερμηνειών και παρεξηγήσεων καθώς οι προκρατήσεις αυτές γίνονται πριν την διαδικασία αξιολόγησης των κατασκηνώσεων και κυρίως χωρίς την επίσημη έναρξη των προεγγραφών από τον ΕΦΚΑ, θεωρούμε ότι οι προκρατήσεις αυτές ισχύουν ως επιχειρηματική συμφωνία της κατασκήνωσης με τους πελάτες της και όχι ως επίσημη διαδικασία που θα εξασφαλίσει τη θέση του παιδιού στην κατασκήνωση.

Εν αναμονή της έκδοσης της εγκυκλίου από τον ΕΦΚΑ θα σας ενημερώσουμε για οποιαδήποτε εξέλιξη στο συγκεκριμένο θέμα.

Συναδελφικά                                                              

Για το Δ.Σ.

                                                                                 Ο Πρόεδρος                      Ο Γενικός Γραμματέας

                                                                                Γιάννης Κάκκας                     Γιάννης Ρούσσος

Συμπλήρωσε την αίτηση εγγραφής στο Σύλλογό μας.

Δυνάμωσε την προσπάθειά μας.

Go to top