Αναζητήστε

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Νο. 35

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ «Ο ΚΥΚΛΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΙΜΩΛΙΑ»

Ο Σύλλογος Εργαζομένων Τράπεζας Πειραιώς, εξασφάλισε για τα μέλη του  εισιτήρια για την θεατρική παράσταση «Ο Κύκλος με την Κιμωλία», στο θέατρο ΠΑΛΛΑΣ, για την Παρασκευή 8 Μαΐου 2015 και ώρα 20:15, στην προνομιακή τιμή των 15€. (Β’ Ζώνη, αντί της κανονικής τιμής των 25€).

Όσοι ενδιαφέρονται να προμηθευτούν εισιτήρια, μπορούν να επικοινωνούν με τα γραφεία του Συλλόγου μας (Μ.Χ. Διαλυσμά, 210-7765033 εσωτ. 85033), Αφού εξασφαλίσουν τη διαθεσιμότητα, μπορούν να καταθέσουν το αντίστοιχο ποσό στον λογ. 5011-074909-124 (αναγράφοντας το ονοματεπώνυμο και «ΠΑΛΛΑΣ») και να αποστείλουν το καταθετήριο στο e-mail του Δημήτρη Βρούτση (This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.">vroutsisd@piraeusbank.gr) το αργότερο μέχρι τις 4/5/15.

Λόγω περιορισμένου αριθμού εισιτηρίων, θα διατεθούν max 2 εισιτήρια ανά συνάδελφο και προτεραιότητα θα έχουν τα μέλη του Συλλόγου μας.

 

 

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

Το αριστούργημα του Μπέρτολτ Μπρεχτ  «Ο κύκλος με την κιμωλία» σε μετάφραση Οδυσσέα Ελύτη και μουσική Μάνου Χατζιδάκι.Την εποχή που γράφτηκε το έργο ο κόσμος έβγαινε από τα ερείπια του Β' παγκοσμίου πολέμου και προσπαθούσε να επαναπροσδιοριστεί για να χτίσει ξανά τη ζωή του. Ολοκληρώθηκε το 1945 και έμελλε να γίνει από τα διασημότερα και πιο πολυπαιγμένα έργα του Γερμανού δραματουργού και ποιητή παγκοσμίως.Το έργο που κυριαρχείται από το αντιπολεμικό πνεύμα του συγγραφέα, είναι μια αλληγορία, μια παραβολή "για τον πειρασμό της καλοσύνης", σύμφωνα με τα λόγια του Μπρέχτ.
Με το έργο αυτό το 1957 ο Κάρολος Κουν σύστησε στο ελληνικό κοινό τον πρωτοπόρο γερμανό δραματουργό, ενώ η παράσταση του Θεάτρου Τέχνης σε απόδοση Οδυσσέα Ελύτη και μουσική Μάνου Χατζιδάκι έμεινε ιστορική.Ο Οδυσσέας Ελύτης με το λόγο του και ο Μάνος Χατζιδάκις με τη μουσική του,  αποτελούν το στήριγμα των συντελεστών αυτής της παράστασης. Η μουσική που  πλαισιώνει την παράσταση, προέρχεται από την αυθεντική μπομπίνα του 1957 και δεν έχει ακουστεί στο παρελθόν.

 

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΣΕΤΠ

Go to top