Αναζητήστε

Γραμματεία Ισότητας, Υγιεινής & Ασφάλειας

hg2018pic

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ

ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ

 

thpahmgydyxideep

 

Η Γραμματεία Ισότητας της ΟΤΟΕ, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας στις 8 Μαρτίου, καλεί τις εργαζόμενες του Κλάδου, την Παρασκευή 10 Μαρτίου 2017, στις 20:00, να παρακολουθήσουν την Θεατρική Παράσταση «Αύγουστος» του TracyLetts, σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη, στο Θέατρο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΟΡΝ (Αμερικής 10, 210-3612500).

Read more: ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ

Η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων (ΓΓΙΦ),  σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Διοίκησης Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ) - Τομέας Γυναικών Μάνατζερ και Επιχειρηματιών (ΤΟΓΜΕ), στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Ψηφιακή Συμμαχία για τη Γυναικεία Απασχόληση»,  χορηγεί πέντε (5) υποτροφίες σε γυναίκες απόφοιτες Πανεπιστημιακής εκπαίδευσης για τη συμμετοχή τους στα μεταπτυχιακά προγράμματα της εταιρείας στον τομέα της «Διοίκησης Επιχειρήσεων».

Read more: ΧΟΡΗΓΗΣΗ 5 ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΓΙΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,                                             

25 Νοέμβρη  2016

 

Ποιο είναι το πιο διαδεδομένο έγκλημα στον κόσμο;

Η βία κατά των γυναικών.

1 στις 3 γυναίκες πέφτει θύμα βίας

 

Η έμφυλη  βία είναι ο σημαντικότερος παράγοντας που εμποδίζει την αυτονομία των γυναικών, την αυτοπεποίθησή μας, την προώθηση της ισότητας των δύο φύλων.

Read more: 25η Νοεμβρίου: Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών

Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 38 του Ν. 4342/2015 που ψηφίστηκε στη Βουλή στις 9η Νοεμβρίου 2015, επανακαθορίζονται οι δικαιούχοι της άδεια φροντίδας παιδιού, έτσι ώστε να χορηγείται εναλλακτικά, αλλά με τους ίδιους όρους και προϋποθέσεις,  στους εργαζόμενους γονείς και των δύο φύλων, ως μία μορφή γονικής άδειας με αποδοχές.

Με το συγκεκριμένο άρθρο του νομοσχεδίου, γίνεται σαφής ορισμός της άδειας φροντίδας παιδιού.  Με τον τρόπο αυτό, καλύπτεται σχετικό έλλειμμα της νομοθεσίας προκειμένου η άδεια φροντίδας παιδιού να χορηγείται πλέον και στον εργαζόμενο γονέα στην περίπτωση που ο άλλος γονέας δεν εργάζεται, ανεξάρτητα από το φύλο του.

Επιπρόσθετα, ρυθμίζεται ότι σε περίπτωση διαζυγίου, διάστασης ή γέννησης τέκνου χωρίς γάμο των γονέων του, την άδεια φροντίδας παιδιού λαμβάνει ο γονέας που έχει την επιμέλεια, εκτός και αν συμφωνήσουν διαφορετικά.

Θεωρούμε ότι με τη συγκεκριμένη νομοθετική ρύθμιση, εξυπηρετείται η αρχή της ίσης μεταχείρισης και των ίσων ευκαιριών ανδρών και γυναικών στην εργασία και απασχόληση, σύμφωνα με το εθνικό και  ευρωπαϊκό δίκαιο, άρα αποτελεί θετικό βήμα για τις εργαζόμενες και τους εργαζόμενους γονείς.

Δείτε αναλυτικά το Δελτίο Τύπου που εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Ισότητας των δύο φίλων.

Page 1 of 2

  •  Start 
  •  Prev 
  •  1  2 
  •  Next 
  •  End 
Go to top